Mε αγρότες της Φθιώτιδας συναντήθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Φθιώτιδας. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Φθιώτιδας σε σχέση τόσο με το κόστος παραγωγής (ενέργεια, λιπάσματα, φάρμακα κλπ.), όσο και για τα ζητήματα άρδευσης αλλά και διαχειρίσεως υδάτινων πόρων.

Η Φθιώτιδα εμφανίζει τα εξής δυσανάλογα χαρακτηριστικά: Να πλημμυρίζει ο Σπερχειός σε μεγάλες βροχοπτώσεις αλλά και συγχρόνως το Καλοκαίρι να απαιτούνται σε ορισμένες περιοχές γεωτρήσεις για άρδευση.

Η αιτία είναι μία: η έλλειψη σοβαρής και ολοκληρωμένης μελέτης για το σύνολο της ροής του ποταμού. Ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε ότι είναι εις γνώσης του η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια για τοπική διαχείριση των υδάτων με την στήριξη κυβέρνησης. Ωστόσο σε επίπεδο περιφέρειας δεν υπάρχουν ούτε μελέτες ούτε και εγρήγορση ή πίεση προς αρμόδιους υπουργούς. Δυστυχώς στο ζήτημα «Σπερχειός» χάθηκαν 5+3 χρόνια με διοίκηση πρακτικά από την ίδια ομάδα στην Περιφέρεια.


Επίσης ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε την ιδιαίτερη αξία της ΠΕΛ που είναι ανενεργής 8 χρόνια και ενώ υπάρχει πρόταση εκπεφρασμένη και από Δήμο και από κυβέρνηση, η Περιφέρεια αγνοεί το θέμα, διότι τα 33 δις του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν μοιραστεί και ο κ. Σπανός δεν διεκδίκησε τίποτα για τον τόπο.


«Στόχος μας θα είναι να γίνει πάλι η Λαμία οικονομικό κέντρο της Ελλάδας με πρωταγωνιστή την πρωτογενή παραγωγή και για αυτό θα συγκρουστούμε αν πρέπει με όποια κυβέρνηση υπάρχει».

Σχετικά